fbpx
Політика

Безсмертний заявив, що обмін полоненими блокує Росія

Представник України у робочій підгрупі з політичних питань у Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний розповів, що Росія блокує обмін полоненими.

Про це повідомляє “Громадське”.

“У день досягнення домовленостей про обмін полонених на переговорах у Мінську 17 липня представники окупованих Донецька та Луганська готові були буквально наступного дня робити звільнення, але Москва загальмувала цей процес.”, – заявив він.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Він зазначив, що початок процедури обміну продовжать обговорювати у Мінську 31 липня.

«Мене зараз турбує, щоб тільки не почали називати прізвища. Тому що як тільки почнуть називати прізвища, одна чи інша сторона почне витягувати з пакету ці прізвища», — додав переговорник.

Раніше Безмертний заявляв, що на переговорах у Мінську 17 липня сторони домовилися щодо обміну полонених за схемою 208 на 69, тобто українська сторона віддасть 208 засуджених, сторона бойовиків на Донбасі звільнить 69 громадян.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Нагадаємо, 9 липня, президент України Володимир Зеленський призначив Романа Безсмертного представником України в робочій підгрупі з політичних питань у Тристоронній контактній групі на перемовинах в Мінську.

Читайте також: