fbpx
Політика

Американські конгресмени пропонують ввести нові санкції проти РФ через захоплення 24 українських моряків

У четвер, 18 липня, група американських конгресменів внесла законопроект щодо введення санкцій проти 24 співробітників ФСБ та їхнього близького оточення, щоб сприяти звільненню захоплених та арештованих Росією українських моряків.

Зокрема, цей документ має назву акт Sailors (Stopping aggressive incursions on liberty by ordering russian sanctions act – Акт про припинення агресивного втручання в свободу шляхом введення санкцій проти Росії) буде застосовуватися до 24-х високопоставлених співробітників ФСБ і їх найближчого оточення.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Авторами законопроекту стали представники Демократичної партії Марсі Кептур та Майк Квіглі, а також республіканці Енді Гарріс і Браян Фіцпатрік.

«Сполучені Штати продовжують рішуче засуджувати небезпечний напад Росії на військово-морський флот України і незаконне затримання 24 українських моряків. Ця подія є останньою в серії зловмисних кроків з боку Росії для підриву демократичного прогресу України і базованого на правилах міжнародного порядку», – заявили законодавці.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Нагадаємо, 17 липня, Лефортовський суд продовжив термін утримання під вартою до 24 жовтня військовополоненим українським морякам.

Читайте також: