Шостий Апеляційний адміністративний суд Києва розглянув позов проти лідера партії «Європейська Солідарність» з вимогою зняти Петра Порошенка з реєстрації нібито за порушення порядку ведення передвиборної агітації.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Справу передано на розгляд Окружного адміністративного суду міста Києва, в якому головує сумнозвісний суддя Павло Вовк. Позов шитий білими нитками, і нам очевидно, що він не має жодних правових перспектив.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Очевидно, що нова влада, замість того, щоб завершити реформування, вирішила законсервувати цей суд і поставити його собі на службу. Саме цей суд «прославився» ганебними рішеннями, які викликали резонанс в суспільстві.

Він визнавав, зокрема, незаконною націоналізацію «Приватбанку», призупинив процес перейменування УПЦ Московського патріархату та поновив на посадах беркутівців, які розганяли Євромайдан.

Читайте також:  На Закарпатті московські попи відкрито працюють на рф та підривають обороноздатність держави

Враховуючи такий «бекграунд» суду, партія «Європейська Солідарність» розцінює намір зняття з виборів лідера партії Петра Порошенка як елемент тиску на нашу політичну силу, яка веде активну кампанію і послідовно протистоїть російському реваншу.

Рішення Шостого апеляційного адміністративного суду Києва буде оскаржено у Верховному Суді.