fbpx
Економіка

Андрій Коболєв розповів про ринок газу і ціну газу для населення

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв у прямому ефірі Радіо НВ в програмі Новий Вечір розповів про ринок газу і ціну газу для населення та хто її регулює.

Про це повідомляє офіційна сторінка НАК «Нафтогаз України» у Facebook

“Я не пов’язую зміни на ринку газу з питанням перебуванням пана Фірташа на території Австрії чи США. Ключова проблема на газовому ринку – неефективне державне регулювання, яке є причиною перекосів, які не дають ринку нормально працювати, дозволяють створювати борги і, в тому числі, компаніям пана Фірташа перед Нафтогазом, дозволяють створювати борги тепловикам і іншим учасникам ринку. Вирішення цих проблем знаходіться в Україні.”, – сказав він.

Читайте також:  Вперше арештоване майно Медведчука на Закарпатті виставили на аукціон

Також Андрій Коболєв підкреслив, що саме ринкові механізми мають регулювати ціну газу.

“Ми пропонуємо дати можливість споживачам обирати постачальника, як це працює на всіх ринках.”, – додав він.

“Завдяки успішному розміщенню облігацій, яке провів Нафтогаз минулого тижня, ми очікуємо отримання коштів на рахунки компанії або в п’ятницю, або в понеділок і це дозволить нам виконати завдання уряду. Завдання про наповнення сховищ перед початком опалювального сезону – це дозволить уникнути нам газової кризи у випадку, якщо Газпром виконає свою обіцянку і перекриє газ всій Європі територією України. По-друге, забезпечити виконання всіх бюджетних розрахунків.”, – резюмував голова правління НАК «Нафтогаз України».

Читайте також: