fbpx
Економіка

Андрій Коболєв розповів про ринок газу і ціну газу для населення

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв у прямому ефірі Радіо НВ в програмі Новий Вечір розповів про ринок газу і ціну газу для населення та хто її регулює.

Про це повідомляє офіційна сторінка НАК «Нафтогаз України» у Facebook

“Я не пов’язую зміни на ринку газу з питанням перебуванням пана Фірташа на території Австрії чи США. Ключова проблема на газовому ринку – неефективне державне регулювання, яке є причиною перекосів, які не дають ринку нормально працювати, дозволяють створювати борги і, в тому числі, компаніям пана Фірташа перед Нафтогазом, дозволяють створювати борги тепловикам і іншим учасникам ринку. Вирішення цих проблем знаходіться в Україні.”, – сказав він.

Також Андрій Коболєв підкреслив, що саме ринкові механізми мають регулювати ціну газу.

“Ми пропонуємо дати можливість споживачам обирати постачальника, як це працює на всіх ринках.”, – додав він.

“Завдяки успішному розміщенню облігацій, яке провів Нафтогаз минулого тижня, ми очікуємо отримання коштів на рахунки компанії або в п’ятницю, або в понеділок і це дозволить нам виконати завдання уряду. Завдання про наповнення сховищ перед початком опалювального сезону – це дозволить уникнути нам газової кризи у випадку, якщо Газпром виконає свою обіцянку і перекриє газ всій Європі територією України. По-друге, забезпечити виконання всіх бюджетних розрахунків.”, – резюмував голова правління НАК «Нафтогаз України».

Читайте також: