fbpx
Економіка

Володимир Гройсман заявив, що з 1 липня знову підвищується пенсія для людей, які мали великий стаж

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що започаткована Урядом пенсійна реформа дозволяє системно і виважено підійти до питання гідного забезпечення українських пенсіонерів, в тому числі тих, хто має великий робочий стаж, але все життя отримував невелику зарплату.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Глава Уряду нагадав, що за рішенням Уряду з 1 липня підвищується пенсія для людей, які мали великий стаж – 30 і більше років для жінок і 35 і більше років для чоловіків, але невеликі зарплати протягом всього часу роботи. В Україні таких пенсіонерів – близько 2,5 млн людей. І тепер їхні пенсії становитимуть не менше 2 тис. грн.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Прем’єр-міністр також зауважив, що запроваджена Урядом пенсійна реформа передбачає, що підвищення пенсій будуть автоматичними і залежатимуть від рівня інфляції та зарплатного показника. При цьому за останні три роки рівень середньої зарплати в Україні зріс вдвічі, рівень мінімальної – майже в три рази, натомість інфляція знизилася до однозначних показників.

За час проведення реформи – з осені 2017 року – підвищення пенсій отримали всі категорії пенсіонерів, в тому числі військові пенсіонери. Навесні цього року відбувся перший автоматичний перерахунок пенсій, а пенсіонери з невеликими нарахуваннями, а це близько 1,8 млн людей, отримали разову доплату – завдяки додатковим бюджетним надходженням у рамках кампанії з розмитнення автомобілів на європейських номерах.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

«Для нас найважливіше завдання – допомогти і підтримати пенсіонерів, які все життя відпрацювали, але мали невелику зарплату. Це ще один системний крок, який дозволяє не робити разових доплат, а проводити системні дії. Економіка працює, її треба розвивати, і все, що вона зароблятиме – будемо реінвестувати в добробут людей», – сказав Володимир Гройсман.

Читайте також: