fbpx
Економіка

Встановлення справедливих цін на воду і тепло – це відновлення справедливості для українців, – Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу «Україна» сказав, що ініціатива Уряду України про встановлення справедливих, ринково обґрунтованих, а не завищених цін на гарячу воду і тепло – це відновлення справедливості і позбавлення громадян необхідності платити за безгосподарність місцевої влади.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Це моє бажання відновити справедливість», – сказав Володимир Гройсман.

Він нагадав, що ще взимку поточного року дав доручення проаналізувати формулу ціни на тепло і воду у різних регіонах. Виявилося, що при однаковій ціні на газ, вартість тепла і води різниться в рази.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

«Наше завдання – думати про те, як захистити людей, аби вони не платили за безгосподарність, діряві труби, за неефективне використання тепла. Я дав доручення Мін’юсту розробити програму «Чесна платіжка». Ми обмежимо ціни до економічно обґрунтованих, але не завищених, – сказав Володимир Гройсман. – Хай місцева влада інвестує сьогодні кошти у нормальні котельні».

Глава Уряду наголосив, що досвід реалізації рішень щодо справедливого ціноутворення на ресурси в Уряді є. Мова передусім про політику щодо НАК «Нафтогаз України». «Ми розуміємо, яким чином змушувати «Нафтогаз» давати обґрунтовані ціни, а не завищені. Я домігся того, що вони (НАК) почали з травня знижувати ціни, – сказав Володимир Гройсман. – Наше завдання – захистити людей. І хай попробують не виконувати (урядових доручень). Будемо позиватися до ТКЕ, які будуть встановлювати необґрунтовані ціни».

Читайте також: