fbpx
Ситуація на Південному Сході України

“Зеленський на першій зустрічі одразу спитав мене про Іловайськ”, – Хомчак

Новий начальник Генштабу Руслан Хомчак прокоментував першу зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. На зустрічі перед призначенням Глава держави спершу спитав його саме про Іловайськ.

Про це він розповів в інтерв’ю ВВС News Україна.

Як відомо, Руслан Хомчак під час боїв на Донбасі очолював операцію зі взяття Іловайська, яка завершилася великими жертвами серед українських військових.

Щодо тих подій є багато суперечок саме про дії командування. Генеральна прокуратура розслідує кримінальну справу.

Зокрема, журналіст запитав у генерала про те, чому за Іловайськ ніхто покараний.

Про те саме на дебатах 19 квітня Володимир Зеленський запитав Петра Порошенка.

“Я не причетний до тих подій, я брав у них активну участь. Я там безпосередньо був до останньої хвилини.

Ви розумієте, у нас однобоко ставлять це питання: хто має відповісти? Але я б поставив перше питання: які б ми зробили висновки з того, що відбулося в Іловайську? Чи зроблені правильні висновки з цих подій? Чому так трапилося, що до подій в Іловайську склалася така обстановка?

Мені, як людині, яка безпосередньо брала там участь і яка ризикувала життям і так само могла сьогодні перед вами не сидіти, хотілося б почути всі відповіді не однобоко. А хотілося б почути чіткі відповіді на всі ті запитання.

Єдине, що можу констатувати, що ті хлопці – а там були як військовослужбовці ЗС, так і підрозділи МВС, добровольці – вони себе поводили героїчно. Вони поводилися достойно, як і належить українським воїнам, українським патріотам.

Я впевнений, якби вони себе поводили не гідно, свідомо не йшли в той бій, то напевно, сьогодні лінія зіткнення була б не там, де вона є, а далеко б на Заході.”, – заявив він.

Нагадаємо, 21 травня, Президент України Володимир Зеленський призначив генерал-лейтенанта Руслана Хомчака начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних сил України.

Читайте також: