Полторак окреслив виклики, які стоять перед новим начальником Генштабу ЗСУ Хомчаком

Комментарии:

Сьогодні, 23 травня, у Міністерстві оборони України відбулася офіційна церемонія представлення керівному складу оборонного відомства та Збройних Сил України новопризначеного начальника Генерального штабу України – Головнокомандувача ЗС України.

Про це повідомляє сайт Міністерства оборони України.

Під час заходу Степан Полторак визначив низку завдань начальнику Генерального штабу – Головнокомандувачу Збройних Сил України генерал-лейтенанту Руслану Хомчаку.

“Перед вами стоїть триєдине завдання. Перше – це продовження відсічі збройної агресії з боку Російської Федерації, підвищення бойових можливостей і спроможностей Збройних Сил України щодо виконання бойових завдань за призначенням. Друге – це впровадження заходів оборонної реформи. При цьому  особливу увагу звертаю на реформування системи управління ЗС України. Третє – це забезпечення європейської та євроатлантичної інтеграції Збройних Сил. Для цього вам необхідно сформувати план роботи Генерального штабу та завершити до кінця 2020 року основні етапи реформування Української армії відповідно до стандартів НАТО”, – зазначив Міністр оборони України.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Степан Полторак також акцентував увагу начальника Генерального штабу на ключових елементах діяльності Збройних Сил України.

“Перше і головне – люди, які мають не тільки обов’язки, але й права. На це я звертаю увагу всього керівництва ЗС України і ваше особисто, адже від плановості вашої роботи залежить те, наскільки зміниться ставлення до солдата, офіцера та генерала”, – зазначив Степан Полторак.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Також Міністр оборони України наголосив на необхідності належного обслуговування та умілого застосування озброєння і військової техніки, всебічного забезпечення живучості арсеналів, баз і складів, зокрема щодо завершення на цих об’єктах започаткованих робіт, розвитку інфраструктури ЗС України та своєчасного прийняття управлінських рішень.

Нагадаємо, 21 травня, Президент України Володимир Зеленський призначив генерал-лейтенанта Руслана Хомчака начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних сил України.