fbpx
Україна

Оприлюднені нові документи у справі MH17

Опубліковано документи, які стосуються пересування російської військової техніки в період перед збиттям у небі над Донбасом малайзійського «Боїнга» рейсу MH17 у липні 2014 року.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на російське видання «Новая газета»

Серед цих документів є телефонограма від 22 червня 2014 року, в якій йдеться про наказ начальникам курської і воронезької військових автомобільних інспекцій організувати 23 червня супровід військової техніки дорогами загального користування.

Як повідомляє ЗМІ, телефонограма підтверджує версію авторів групи розслідувачів Bellingcat про участь особового складу і вантажівок 69-ї бригади в переміщенні техніки з Курська, висловлену ними ще в 2017 році.

Читайте також:  Важливе повідомлення щодо ситуації в 67 - ї ОМБР "ДУК"

В іншому папері, за даними видання, підписаному підполковником з 69-ї бригади Аладьїним, наводиться список кількох вантажівок з водіями, які прибудуть до Курська з Бєлгорода, щоб відправитися далі. Зокрема, там фігурує КамАЗ з державним номером 4267 АН і його водій, рядовий Бутіков А.Н.

«Пізніше саме цей КамАЗ потрапить в об’єктиви аматорської зйомки при перевезенні «Бука 332» в Міллерово», – вказує журналіст Павло Канигін.

Читайте також:  Захищаючи рубежі Часового Яру останній подих за нас віддали Коновал Сергій "Норд" та Петришин Тарас "Химера"

Нагадаємо, трагедія сталася 17 липня 2014 року в небі над Донбасом, в 35 кілометрах від кордону з РФ. Вона забрала життя 298 пасажирів, в тому числі 80 дітей. Цивільний лайнер прямував рейсом Амстердам – ​​Куала-Лумпур і, пролітаючи над Донецькою областю на висоті 10 тисяч метрів, був збитий ракетою “земля-повітря” з установки «Бук».

 

Читайте також: