fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Boeing-777 збили з російського ЗРК “Бук”, – Шокін

ЗРК "Бук", з якого збили літак рейсу MH17, був доставлений з території Росії. Про це на прес-конференції повідомив генеральний прокурор України Віктор Шокін, передає кореспондент УНН.

 "На сьогоднішній день не встановлена ​​приналежність цієї зброї до ВСУ, але я впевнено можу сказати тільки те, що вона потрапила до нас з території Росії і повернулася на російську територію", – сказав він.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

 За словами В.Шокіна, для того, щоб завдати удару з ЗРК "Бук" потрібна тривала теоретична і практична підготовка, яку мали російські фахівці, які і збили літак.

 Нагадаємо, Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 за маршрутом Амстердам – ​​Куала-Лумпур, розбився 17 липня 2014 року в Донецькій області. Всі 298 пасажирів літака загинули.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Як повідомляв УНН, станом на 19 березня стало відомо, що міжнародні експерти досліджували уламок, який застряг у фюзеляжі малайзійського лайнера, що зазнав аварії в липні 2014 року і дійшли висновку, що цей осколок є фрагментом ракети, випущеної з ЗРК "Бук".

 Джерело: УНН

Читайте також: