fbpx
Економіка

Уряд скоротив субсидії українцям

Стало відомо, що 22 травня, Кабінет міністрів України на своєму засіданні ухвалив рішення скоротити суму витрат на виплату субсидій населенню з оплати житлово-комунальних послуг на 8 мільярдів гривень.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Урядом здійснено перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству соціальної політики на 2019 рік.

Прийняття розпорядження дасть можливість забезпечити своєчасну виплату пенсій, пільг та субсидій у грошовій формі, здійснити придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та забезпечити ефективну реабілітацію з метою відновлення можливостей осіб та дітей з інвалідністю.

1) зменшення обсягу видатків споживання за програмами.

“Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком, поводження з побутовими відходами (вивезення побутових відходів) та вивезення рідких нечистот, внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку води та теплової енергії, абонентського обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами” на суму 13 558 418,3 тис. гривень  згідно з додатком.”

2) збільшення обсягу видатків споживання за програмами

“Виплата пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі” на суму 5 544 743,5 тис. гривень”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: