fbpx
Політика

“Відверта неправда”: Парубій прокоментував оприлюднену стенограму зустрічі Зеленського

Сьогодні, 31 травня, спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заяви, що під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з головами фракцій не було досягнуто домовленості про відкриті списки.

За його словами, в оприлюдненій стенограмі зустрічі керівників парламентських фракцій та Президента України Володимира Зеленського, яка відбулася 21 травня і під час якої йшла мова про зміни до виборчого законодавства, є перекручення тексту та вилучені окремі речення.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Також він додав, що озвучена заява про начебто домовленість із головами фракцій про закриті списки, є відвертою неправдою.

“Домовленостей про відкриті списки на нараді не було досягнуто. Жодної. І те, що було заявлено про домовленість з головами фракцій про відкриті списки – це відверта неправда. Дуже прикро, коли починається президентство з антиконституційних указів. Починається з неправди. Це може прочитати будь-яка людина. Переважаюча більшість фракцій виступили за відкриті списки і не давали підтвердження на ідею Богдана про те,  що необхідно зробити закриті списки”, – підкреслив Парубій.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Нагадаємо, 21 травня, Президент України Володимир Зеленський провів в Адміністрації президента консультації з питання розпуску парламенту з керівниками фракцій Верховної Ради.

Читайте також: