Юрій Луценко пообіцяв піти у відставку

Комментарии:

У понеділок, 27 травня, Генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі програми “Свобода Слова” на каналі ICTV заявив, що піде у відставку після того, як новий склад парламенту «сформує керівні органи влади».

“Після того як новий парламент «сформує керівні органи влади», я залишу свою посаду і піду в політику. Не в списки будь-яких партій, а до людей, з якими буду працювати над своїм баченням розвитку України. Вважаю, що моє завдання разом з колегами з правоохоронних органів — провести не тільки чесні президентські, а й чесні парламентські вибори”, – сказав голова ГПУ.

Читайте також:  Захищаючи рубежі Часового Яру останній подих за нас віддали Коновал Сергій "Норд" та Петришин Тарас "Химера"

«Вибори до парламенту відбудуться в 20-х числах липня, відповідно, новообраний парламент сформує свої керівні органи, складе коаліцію, обере уряд, і після цього, очевидно, прийме рішення про нового генерального прокурора. Моє завдання, щоб в цей перехідний період у країні далі панував принцип правової держави», – підкреслив генпрокурор.

Читайте також:  Закарпатські соратники Орбана такі ж пособники росії, як і сам лідер Угорщини

Нагадаємо, 20 травня, президент України Володимир Зеленський під час церемонії інавгурації у Верховній Раді заявив, що розпускає парламент. Також він заяви, що вимагає відставки Луценка, Полторака та Грицака.