fbpx
Політика

“Наша позиція не може змінитися”: Дмитро Пєсков прокоментував рішення Міжнародного трибуналу по українським морякам

Сьогодні, 27 травня, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що долю затриманих українських моряків після інциденту в Керченській протоці повинні вирішити слідство і суд.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

“Позиція не може змінитися”, – сказав Пєсков газеті “Ведомости”, відповідаючи на питання, чи не змінилася позиція Кремля після постанови трибуналу.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Як відомо, 25 травня, Міжнародний трибунал ООН з морського права оприлюднив рішення щодо позову України про захоплення Росією українських кораблів із моряками в Керченській протоці. Суд зобов’язав РФ звільнити судна «Бердянськ», «Яни-Капу» та «Нікополь» і 24 українських моряків та повернути їх під юрисдикцію України. Виконати наказ трибуналу РФ має негайно.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що виконання Російською Федерацією наказу Міжнародного трибуналу ООН про звільнення захоплених українських моряків і кораблів може стати першим сигналом з боку російського керівництва про реальну готовність до припинення конфлікту з Україною.

Читайте також: