fbpx
Україна

Захоплення кораблів у керченській протоці: морський трибунал оголошує рішення

Міжнародний трибунал з морського права почав оголошення рішення щодо тимчасових заходів у справі Україна проти РФ.

Про це повідомляє видання Укрінформ.

Зокрема, стало відомо, що рішення зачитує президент морського суду ООН Пак Чжин Хьон.

На засіданні присутня заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль та інші представники української сторони. Російська сторона своїх представників не направила, як і на слухання у справі 10 травня.

Читайте також:  Як попи УПЦ мп на Закарпатті займаються дискредитацією ЗСУ

Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль просила Суд зобов’язати тимчасові заходи, вимагаючи від Російської Федерації негайного звільнення українських військово-морських суден “Бердянськ”, “Нікополь” і “Яни-Капу” і повернення їх Україні; зупинення провадження у кримінальній справі стосовно 24 затриманих українських військовослужбовців і непорушення нових справ; звільнення 24 затриманих українських військовослужбовців і повернення їх в Україну.

Як відомо, 16 квітня 2019 року Україна подала до Трибуналу запит про призначення тимчасових заходів відповідно до пункту 5 статті 290 Конвенції Організації Об’єднаних Націй з морського права у спорі між Україною та Російською Федерацією щодо «недоторканності трьох кораблів українського флоту та двадцяти чотирьох військовослужбовців на борту».

Читайте також:  Захищаючи рубежі Часового Яру останній подих за нас віддали Коновал Сергій "Норд" та Петришин Тарас "Химера"

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ захопили три кораблі ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря.

Читайте також: