Парубій оголосив про припинення коаліції у Верховній Раді

Комментарии:

Сьогодні, 17 травня, під час засідання Верховної Ради голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак оголосив з трибуни парламенту про вихід фракції «Народний фронт» з коаліції «Європейська Україна» у Верховній Раді.

Про це повідомляє сайт парламенту.

Максим Бурбак також зазначив, що протягом наступних півроку українці очікують від новообраного президента і парламенту рішучих кроків, дій і змін.

Він додав, що за цей час парламент разом з президентом мають внести зміни до Конституції щодо скорочення кількості депутатів Верховної Ради, одночасне зняття імунітету з президента, депутатів та суддів, чіткого розподілу відповідальності між гілками влади, ліквідації державних обладміністрацій, завершення процесу децентралізації, ухвалення нового закону про народне волевиявлення закону, про референдум всіх рівнів, запровадження інституту імпічменту та інші.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Максим Бурбак після виступу передав відповідну заяву Голові Верховної Ради Андрію Парубію.

У зв’язку із заявою керівника фракції А.Парубій повідомив: «Сьогодні коаліція депутатських фракцій «Європейська Україна» у Верховній Раді восьмого скликання припинила свою діяльність. Відповідно до частини 7 статті 83 Конституції України протягом одного місяця від сьогодні, дня припинення діяльності коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України, має бути сформована нова коаліція».

Він також закликав представників усіх фракцій та груп розпочати консультації з приводу формування нової коаліції.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Нагадаємо, 16 травня, радник новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков в ефірі програми “Право на владу” на каналі 1+1 зробив заяву щодо дострокового розпуску парламенту.