fbpx
Політика

Кононенко прийшов на допит в НАБУ

Сьогодні, 25 квітня, заступник голови фракції БПП у Верховній Раді Ігор Кононенко прийшов у Національне антикорупційне бюро України на допит у справі щодо масштабної енергетичної афери.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Ігор Кононенко прибув до Бюро без адвокатів. Він уникнув відповіді на питання, чи впізнав він на аудіозаписах, оприлюднених «Схемами» в розслідуванні «П. дав. добро», свій голос.

Покинувши НАБУ, Кононенко відмовився коментувати ситуацію і порадив звернутися до його прес-служби.

Раніше «Схеми» розповіли про організацію однієї з наймасштабніших афер у сфері енергетики останніх років, що обговорюється на записах телефонних розмов бізнесмена й екс-голови правління компанії «Енергомережа» Дмитра Крючкова.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Журналісти проаналізували телефоні розмови, співставивши з відкритими даними, документами та реальними подіями, які стосуються періоду весни-літа 2015 року. Під час спілкування фігуранти, серед яких нині розшукуваний екс-голова правління ПрАТ «ХК «Енергомережа» Дмитро Крючков, бізнес-партнер Петра Порошенка Ігор Кононенко, бізнесмени брати Суркіси та народний депутат від «Народного фронту» Ігор Котвіцький – обговорюють у тому числі незаконні способи отримання і збереження контролю над обласними енергопостачальними компаніями «Запоріжжяобленерго», «Черкасиобленерго» та «Харківобленерго», контрольні пакети акцій в яких належать державі в особі Фонду державного майна України. Також багато розмов стосуються розподілу між учасниками схеми значних сум готівкою.

Читайте також: