fbpx
Україна

Стало відомо, коли морський трибунал розгляне справу полонених моряків

Міжнародний трибунал з морського права оприлюднив офіційну заяву, в якій йдеться, що 10-11 травня відбудуться слухання у справі про застосування тимчасових заходів до Російської Федерації у зв’язку з порушенням імунітетів трьох українських військово-морських кораблів та членів їхніх екіпажів.

Про це повідомляє видання Ukrinform.

«Президент Трибуналу, суддя Чжин Хьон Пек, встановив 10 і 11 травня 2019 року як дату розгляду справи про затримання трьох українських морських суден (Україна проти Російської Федерації)», – йдеться у повідомленні.

Читайте також:  СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгвардію в Криму

Зазначається, що слухання відбудуться в головному залі суду і будуть відкритими для громадськості.

Як відомо, 16 квітня 2019 року Україна подала до Трибуналу запит про призначення тимчасових заходів відповідно до пункту 5 статті 290 Конвенції Організації Об’єднаних Націй з морського права у спорі між Україною та Російською Федерацією щодо «недоторканності трьох кораблів українського флоту та двадцяти чотирьох військовослужбовців на борту».

Читайте також:  Два роки тому на війні Герой України Віктор Оцерклевич

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ захопили три кораблі ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря.

Читайте також: