fbpx
Економіка

“Повне беззаконня.”: Валерія Гонтарева про рішення суду про незаконність націоналізації “Приватбанку”

Екс-очільниця Національного банку України Валерія Гонтарева прокоментувала виклик її до Генеральної прокуратури України, та назвала незаконним рішення суду про незаконність націоналізації “Приватбанку”.

Про це вона заявила в інтерв’ю “Радіо Свобода“.

“Абсолютно очевидно, що це спланована акція по повній дискредитації мене особисто і всіх реформ фінансового сектору, які я і моя команда зробили. Як ви пам’ятаєте, почалося це за три дні до першого туру виборів. Спочатку були підозри від продажного прокурора Кулика, які він вносив о 5-й ранку в реєстри по фейкових паперах, привезенних з Австрії – і все це оголосив сам генпрокурор (наприкінці березня в ГПУ заявили, що прокурор Кулик неправомірно оголосив підозри Ложкіну, Гонтаревій та Філатову – ред.).

Потім було три повністю неправомірних рішення судів по «Приватбанку»: оскаржена націоналізація, оскаржені пов’язані особи і оскаржена персональна гарантія Коломойського з фінансової поруки. Це повне правове свавілля.”, – сказала Гонтарева.

Також вона різко розкритикувала рішення суду про незаконну націоналізацію «Приватбанку».

“Повне беззаконня.”, – підкреслила вона.

“У разі скасування націоналізації буде реституція (поновлення порушених майнових прав, приведення їх до стану, що існував на момент вчинення дії, якою заподіяно шкоди – ред.), і держава забере влиті в банк 155 мільярдів гривень, після чого банк буде негайно визнаний неплатоспроможним і буде ліквідований. Я сподіваюся, що такого сценарію ніхто не допустить, бо це просто фінансовий колапс.”, – резюмувала Валерія Гонтарева.

Читайте також: