fbpx
Економіка

Міністр фінансів прокоментувала вибори президента, та окреслила план дій міністерства

Міністр фінансів Оксана Маркарова висловила свою думку про обрання нового президента України, та окреслила план дій Міністерства фінансів до кінця своєї каденції.

Про це вона написала у своєму Facebook.

“Україна обрала нового Президента. Вибір переважної більшості моїх співгромадян після 5 років війни та непростих реформ мене здивував. Вибір, який я і як громадянка і як міністр можу не поділяти, але мушу прийняти, бо вибори пройшли в демократичний спосіб.”, – заявила Маркарова.

“Хоча сказати дякую Президенту Петро Порошенко за Євроінтеграцію, зближення з НАТО, за безвізовий режим, за отримання Томосу, і ще за багато – багато досягнень, які звичайно були результатом роботи великої кількості людей, але його лідерство як Президента в даних питаннях було дійсно визначальним. Дякую за складні рішення в дуже непрості для України часи.”, – сказала міністр.

Що буду робити я?

  • (1) продовжувати працювати Міністром фінансів до завершення каденції нашого уряду і всі зусилля направлю на ті сфери, які були моїми ключовими пріоритетами, коли я в команді технократів прийшла на державну службу в 2015 році – запровадження 3-річного бюджетування, підготовку відповідального проекту бюджету на 2020 рік з меншим ніж в цьому році дефіцитом, створення нової митної та податкової служб та реформи податкової міліції, завершення інвестування IFC в Укргазбанк та запровадження нових спостережних рад у всіх держбанках, створення Агенції по управлінню боргом та подальше зменшення боргу до ВВП, прискорення відкриття даних, в тому числі в публічних фінансах, та якісного фінансового забезпечення всіх реформ наших двох урядів, і в першу чергу – медичної і освітньої, – для забезпечення макростабільності та прискорення економічного зростання.
  • (2) буду особливу увагу приділяти безперебійності фінансування безпеки та оборони, щоб наші воїни на передовій не мали проблем ні з забезпеченням грошовим ні з боєприпасами.
  • (3) буду максимально сприяти всім ініціативам, які направлені на посилення Євроінтеграції, приєднання до НАТО, розвитку української мови і збереження нашої історії і культури.
  • (4) буду боротися за збереження інституцій які ми створили за ці 5 років, належне функцінування яких є запорукою зменшення політичного впливу на ті сфери, де рішення повинні ухвалювати професіонали а не політики – фіскальна політика, монетарна та фінансовий сектор.
  • (5) буду ще більше залучати громадський сектор та журналістів до спільної роботи, роль яких повинна тільки посилюватися зараз.

Підсумовуючи Маркарова додала, хто готовий допомагати – приєднуйтесь. Роботи багато, людей як завжди не вистачає вакансії в Мінфіні є завжди

Читайте також: