fbpx
Політика

“Некомпетентно, непрофесійно і безвідповідально”: Порошенко розкритикував заяву Зеленського

Президент України Петро Порошенко підкреслює, що українських військовослужбовців не можна залишати беззахисними і бездіяльними в умовах постійного продовження вогню з боку військ російського агресора на Донбасі.

Про це повідомляє сайт президента України.

Так, Глава держави сказав на НСК «Олімпійський», відповідаючи на запитання журналістів чи допоможе швидкий рецепт припинення війни на Донбасі від кандидата в Президенти Володимира Зеленського «припинити стріляти», який він нещодавно озвучив.

Порошенко зауважив, що «вже 19 разів санкціонував режим припинення вогню».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«На сьогоднішній день Збройні Сили України знаходяться саме в такому режимі. Але існують абсолютно чіткі директиви як мають діяти військовослужбовці Збройних Сил України, коли на них здійснюється напад, в тому числі із застуванням зброї, забороненої Мінськими домовленостями», – зазначив Президент.

Глава держави при цьому нагадав, що нещодавно Україна втратила двох своїх героїв саме під час мінометного обстрілу та прямого потрапляння артилерійського снаряду в бліндаж, де знаходилися українські воїни. Серед них була відома харківська волонтерка, кулеметниця Яна Червона із позивним «Відьма».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

ЧИТАЙТЕ: Порошенко приїде на НСК «Олімпійський» здавати аналізи представникам VADA

«В цих умовах наші військовослужбовці мають право відкривати вогонь у відповідь. І залишати наших воїнів беззбройними, зі зв’язаними руками від таких наказів («припинити стріляти» – ред.) є абсолютно некомпетентно, непрофесійно і безвідповідально», – підкреслив Петро Порошенко.

Читайте також: