fbpx
Економіка

У травні українцям перерахують субсидії за новими правилами

Мільйонам українців переглянуть субсидії вже у травні: що потрібно знати.

За новими правилами вже у травні змусять подати заяву та декларацію для отримання субсидії. Абсолютно всім претендентам потрібно буде подати документи на отримання цього виду державної допомоги. І надалі, як правило, звертатися за субсидією треба буде лише раз на рік – в травні.

Про це повідомляє портал znaj.ua

В управліннях соціального захисту населення повідомляють, що записатися на вказаний час прийому за телефоном можна буде з 15 квітня. Оскільки на прийом в управління соцзахисту підуть всі, а це майже 15 тис. чоловік, краще з записом не затягувати.

Варто зазначити, що саме в травні вирішать, яка з двох моделей виплати субсидія виявиться ефективнішою: виплата коштів на оплату комунальних послуг готівкою або безготівкова компенсація платежів за комунальні послуги. Це залежить від того, наскільки українці відповідально підійдуть до оплати комуналки.

Пілотний проект виплати субсидії живими грошима стартував у середині березня. Безготівковою субсидією користуються ті, хто звернувся за субсидією в 2019 році.

Варто нагадати, якщо в травні у споживача буде заборгованість за комунальні послуги більше 1 місяця, сумою понад 340 грн, в призначенні субсидії буде відмовлено.

До речі, в мінсоцполітики повідомили про зменшення субсидій. Крім того на отримання пільг може вплинути і збільшення мімінмалки.

Читайте також: