fbpx
Україна

Денісова під час виступу в ООН зробила важливу заяву

На офіційній сторінці уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової в Facebook опублікований пост, в якому йдеться про те, що український омбудсмен виступила на 40 сесії Ради ООН з прав людини.

Під час сесії вона закликала скасувати статус тимчасово переміщеної особи, бо він є дискримінаційним.

“Окупація Російською Федерацією українського Криму і збройна агресія на Донбасі призвели до порушення прав людини, і в першу чергу права на життя: 10 тисяч загиблих; десятки тисяч поранених; 1,5 мільйона внутрішньо переміщених осіб, які в результаті конфлікту змушені покинути житло, роботу, майно”, – заявила омбудсмен.

Читайте також:  Два роки тому на Харківщині загинув керівник "Правого Сектору" Львівщини Тарас Бобанич

Також вона розповіла, що через 5 контрольних пунктів пропуску в’їзду-виїзду на Донбасі щомісяця майже один мільйон громадян України виїжджає з окупованої території на підконтрольну українській владі територію і повертається назад.

“Часто ці громадяни здійснюють цей виснажливий перехід для отримання пенсій, соціальних виплат і медичної допомоги. Всі ці громадяни вимагають нашої уваги і допомоги”, – резюмувала Денісова.

Читайте також:  Закарпатські соратники Орбана такі ж пособники росії, як і сам лідер Угорщини

Нагадаємо, 22 лютого, Людмила Денісова заявила про те, що російському омбудсмену Тетяні Москальковій не дозволяють відповідати на жодні медичні питання стосовно українських політв’язнів в Росії та ОРДЛО.

Читайте також: