fbpx
Україна

Денісова заявила, що Москальковій не дозволяють розповідати про стан українських політв’язнів

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова розповіла в ефірі одного з українських телеканалів, що російському омбудсмену Тетяні Москальковій не дозволяють відповідати на жодні медичні питання стосовно українських політв’язнів в Росії та ОРДЛО.

“Дуже складна була розмова, тому що пані Москалькова взагалі не відповідає ні на які медичні питання. Тому що її тримають “в облозі”, щоб вона чогось не сказала, комусь не відповіла. Я їй сказала, що вона не відповідає на листи, які я їй надсилаю і нічого не робить не лише для того, щоб обстежити наших хлопців, але й полікувати їх”, – наголосила омбудсмен.

Читайте також:  Два роки тому на Харківщині загинув керівник "Правого Сектору" Львівщини Тарас Бобанич

Денісова повідомила, що обговорили з Москальковою питання обміну.

“На минулому засіданні пан Гризлов сказав, що саме пані Москалькова та я повинні займатись цими питанням. Я готова і вся українська сторона готова передати 25 на 25 у будь-якому складі. Вона вчергове сказала, що цими питанням не опікується, у неї мандату нема. І тому я попросила донести до пана Гризлова, якщо вона цим не займається, тоді хай Мінська група вирішить, а російська сторона погодиться на те, що Україна хоче передати їм їх громадян в обмін на наших політв’язнів”, – заявила Денісова.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

Нагадаємо, 30 січня, український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що стан здоров’я утримуваного у СІЗО в Ростовській області Росії українського політв’язня Павла Гриба є “надкритичним”.

Читайте також: