fbpx
Політика

Стало відомо, чому Тимошенко подала до суду на Порошенка

Лідер ВО «Батьківщини», кандидат у президенти України Юлія Тимошенко подала позов проти президента Петра Порошенка, звинувачуючи його у порушенні виборчого законодавства.

Про це повідомляє сайт ВО «Батьківщини».

Позов стосується виступу Порошенка на форумі «Відкритий діалог» 9 лютого у Києві. Президент представляв свою передвиборчу програму, а цю подію, згідно з позовом, безкоштовно транслювали три телеканали — «112», «5 канал» та «Прямий».

Представник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко у суді наголосив, що це ставить кандидатів у президенти в нерівні умови. Також Власенко заявив, що на сайті президента ця подія позиціонувалася як захід за участю глави держави, а не кандидата в президенти.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Петро Порошенко використовує своє становище, він агітує за себе не за кошти з виборчого фонду, а за кошти телеканалів, які його годинами транслювали. Тобто ми маємо, по суті, безплатне використання ЗМІ для власної агітації із використанням посади Президента України», — сказав Власенко.

За його словами, це порушує принципи рівності всіх кандидатів, принципи оплати всієї агітації.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Ми вважаємо, це порушенням закону. Порошенко порушує закон про вибори, який чітко встановлює рівність всіх кандидатів  і забороняє використання посадового становища для власної безоплатної агітації. Якщо суд захоче побачити очевидні речі, то це буде підставою для того, щоб щонайменше ЦВК оголосила кандидату Порошенку попередження і зафіксувала факт нерівності під час агітації кандидатів на пост президента», – підсумував представник Тимошенко.

Читайте також: