fbpx
Економіка

Мінсоцполітики повідомило важливу новину щодо субсидій

Міністерстві соціальної політики пояснили принципи впровадження житлових субсидій у грошовій формі.

Відповідно до прийнятої Кабінетом Міністрів постанови №1176, з 1 січня 2019 року субсидії у грошовій (безготівковій) формі надаються тим домогосподарствам, які вперше звертаються за її одержанням.

Як повідомлялося раніше, що пільги та субсидії на оплату житлово-комунальних послуг з 1 січня 2019 року виплачуються споживачеві в грошовій формі відповідно до закону «Про житлово-комунальні послуги», який прийняли ще в листопаді 2017 року.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Готівкова форма буде застосована до одержувачів, яким призначена субсидія на поточний опалювальний період (жовтень-грудень 2018 року). Це, як уточнили в Міністерстві, близько 4 млн домогосподарств. Чиновники відзначають, що в березні 2019 ці домогосподарства отримають готівку кошти в розмірі призначеної їм субсидії за лютий (у середньому близько 1,5 тисяч гривень). Аналогічні виплати вони отримають у квітні (за березень) і травні (за квітень).

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Важливо відмітити, що виплата житлових субсидій у готівковій формі здійснюватиметься органами Пенсійного фонду тим особам, які отримують пенсії (близько 70% всіх одержувачів). Субсидію виплачують одночасно з виплатою пенсій.

Читайте також: