fbpx
Політика

Геращенко заявила, що спостерігачів з Кремля на українських виборах не буде

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко опублікувала на своїй сторінці у Facebook пост, у якому заявила про неприпустимість присутності російських спостерігачів у міжнародних місіях під час президентських і парламентських виборів в Україні.

“Ніяких російських спостерігачів на наших президентських і парламентських виборах ні в яких міжнародних місіях в Україні не буде. Це наше суверенне право – захищати Україну від представників країни-агресора, від тих, хто підтримує війну на Донбасі і крадіжку Криму, хто бреше, що “нас там нет”, – зауважила Геращенко.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Вона наголосила на тому, що росіяни не можуть спостерігати за українськими виборами доти, “доки РФ не віддасть нам Крим і Донбас, не звільнить наших заручників і військовополонених, не забере свою зброю і техніку і не піде геть”.

Також Геращенко додала, що Україна відкрита для всіх інших міжнародних спостерігачів.

“Запрошуємо, чекаємо на кожній дільниці”, – зазначила вона.

Ірина Геращенко висловила глибоке занепокоєння з того приводу, що в офіційному звіті БДІПЛ ОБСЄ щодо моніторингу президентських і думських виборів у РФ немає жодного слова про фальсифікацію їх у Криму, “де окупанти проводять псевдовибори на вкрадених територіях”.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

“І колись ОБСЄ буде соромно за ці подвійні стандарти. А Україна сьогодні допомагає ООН, РЄ, ОБСЄ і іншим міжнародним організаціям не боятися й не забувати про власні принципи і статути”, – підсумувала вона.

Читайте також: