fbpx
Політика

Порошенко назвав дату, коли подасть заявку про вступ до ЄС

Президент України Петро Порошенко пообіцяв подати заявку про вступ України до Європейського Союзу у 2023 році.

Про це голова держави заявив під час щорічної інвестиційної конференції Dragon Capital.

«П’ять років тому я брав участь у вашій щорічній конференції як тоді ще народний депутат України. В ці п’ять років вмістилася ціла епоха. Ми з вами, з нашими партнерами і колегами з усього світу, які є інвесторами в Україну, є учасникам вражаючого транзиту України від постколоніальної країни і частини так званого «русского мира» до держави й суспільства, які готуються, і я впевнений досягнуть критеріїв, які дозволять Україні подати заявку на вступ до Європейського Союзу і підписати План дій щодо членства в НАТО», – сказав президент.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Також Порошенко додав, що Верховна Рада вже підтримала його ініціативу щодо курсу України на ЄС та НАТО, проголосувавши 7 лютого за відповідні зміни до Конституції.

У 2018 економіка України продемонструвала максимальне зростання за останні 7 років. Інфляція вперше за 5 років зменшилася до рівня 9%. Курс гривні протягом кількох років тримається відносно стабільним. Маємо найбільший обсяг міжнародних резервів за 5 років. Це майже $21 млрд. За останні 4 роки в Україні було відкрито 204 нових заводів та фабрик, будується ще 58. Після виборів Президента і ВР повернуся до законопроекту про податок на виведення капіталу як ключового джерела для внутрішніх інвестицій. Маємо дати чесну відповідь на питання цивілізованого ринку землі, відсутність якого є більшим гальмом для зростання економіки, ніж корупція. Дамо відповідь також на питання боротьби з корупцією і приватизації роздутого держсектора економіки. Силовики мають бути усунені від впливу на бізнес. Скористаюся першою нагодою, щоби законопроект про створення Національного бюро фінансових розслідувань був проголосований парламентом.

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 11. Februar 2019

Нагадаємо, 9 лютого, Петро Порошенко піл час форуму “Відкритий діалог” у Києві заяви, що українцям не потрібен президент і верховний головнокомандувач, який стане перед Кремлем на коліна.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 

Читайте також: