fbpx
Авто

Українцям можуть продовжити пільговий період розмитнення «євроблях» ще на три місяці

Народний депутат Роберт Горват повідомив на своїй сторінці у Facebook, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект №9522, який передбачає продовження пільгового періоду розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації ще на 90 днів – до 23 травня 2019 року.

«З огляду на вкрай високу ступінь бажаючих розмитнити авто на пільгових умовах і надмірну завантаженість української митниці, на наступному тижні ми запропонуємо парламенту надати власникам автомобілів на іноземній реєстрації додаткові три місяці для пільгового розмитнення автомобілів», — заявив нардеп.

Також Горват зауважив, що за продовження пільгового періоду боровся ще під час розгляду відповідних законопроектів у Комітеті з питань податкової та митної політики, але тоді його пропозицію не підтримали. Тепер необхідність збільшити терміни стала очевидною, і депутат сподівається на схвалення парламентом документа.

Як відомо, що з моменту дії пільгового періоду було розмитнено понад 65 тисяч автомобілів, а до бюджету надійшло понад 4,1 млрд гривень.

Нагадаємо, в Україні впали ціни на “євробляхи” у зв’язку з тим, що їх власники не хочуть або не можуть розмитнити свої автомобілі.

Читайте також: