fbpx
Здоров'я

Ці продукти потрібно споживати, щоб зуби були здорові

Стоматологи назвали найбільш корисні продукти, які потрібно споживати, щоб зуби були здоровими а посмішка гарною.

Молочні продукти.

Вони насичені кальцієм, а тому дуже корисні для кісток і зубів. Не відмовляйтеся від вживання молока, йогурту і сиру, якщо хочете мати здорові і міцні зуби. Крім того, вони також містять фосфор і білки, які захищають зуби від карієсу.

Овочі.

Такі овочі, як шпинат, селера і морква, багаті волокнами, вони мають абразивні властивості, тобто сприяють очищенню зубів від різних плям. Овочі стимулюють вироблення слини, яка нейтралізує шкідливі кислоти в порожнині рота і забезпечує кальцій і фосфати для повторної ремінералізації.

Фрукти.

Багаті клітковиною фрукти є чудовим джерелом вітамінів і мінералів. Крім того, фрукти володіють натуральними очисними властивостями. Нарешті, груша є постачальником кислоти, яка нейтралізує негативни вплив на поверхню зубів.

Кунжутне насіння.

Вживайте кунжут у вигляді насіння або олії, оскільки цей продукт чудово позбавляє від бактеріального нальоту. Це дуже важливо для зміцнення здоров’я порожнини рота. Крім цього кунжут сприяє зникненню стрептококових бактерій з цього нальоту і з слини в роті.

Зелений чай.

Завдяки високому вмісту антиоксидантів зелений чай вважається дуже корисним для порожнини рота. Він знижує кислотність слини і бактеріального нальоту, запобігає розвитку карієсу. У зеленого чаю є антибактеріальну дію, завдяки чому він запобігає хворобам ясен.

Читайте також: