fbpx
Економіка

В Україні можуть різко знизитися ціни на овочі

Видання EastFruit з посиланням на Українську плодоовочеву асоціацію (УПОА) повідомляє, що високі ціни на цибулю, моркву, капусту та інші овочі в Україні можуть різко знизитися в сезоні 2019/20 років.

За даними УПОА, для цього є безліч передумов. Тому вже зараз фахівці радять українським картоплярам і городникам задуматися про системний експорт своєї продукції, не дивлячись на те, що ціни внутрішнього ринку в даний момент вище, ніж ціни в інших країнах.

«Ми чуємо від багатьох учасників ринку про плани по розширенню виробництва продукції у 2019 ріці, хоча лише деякі з них мають чітке уявлення про ринки збуту овочів. Крім того, вже традиційно, високі ціни попереднього сезону змушують багатьох приватників розширити площі під овочами, і залучать в галузь чимало новачків з інших, що сегментів агробізнесу, де не буває таких цінових коливань, як на ринку овочів», — говорить Федір Рибалко, керівник УПОА.

Також у УПОА стверджують, що це може привести до істотного зниження цін на продукцію після початку збирання овочів і картоплі нового врожаю в 2019 році.

«А найбільш істотне зниження буде спостерігатися навесні 2020 року, коли виявиться, що запаси продукції більше, ніж потреби внутрішнього українського ринку», — резюмував Федір Рибалко.

Нагадаємо, подорожчання сільськогосподарської вітчизняної продукції експерти пов’язують з діяльністю перекупників. Штучне завищення цін призвели до того, що українські овочі на 30% дорожчі, ніж у Європі.

Читайте також: