Свободівець Іллєнко дорікнув Нацкорпусу, що ті не підтримують «єдиного кандидата від націоналістів»

Комментарии:

Телеканал ZIK з посиланням на народного депутата України Андрія Іллєнко повідомив, що він в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» заявив, що «Національний корпус» не підтримав ідею висунення єдиного кандидата на пост президента України від націоналістів.

«Я вважаю, що наразі не дуже суттєвою є інформація про те, хто з кандидатів у президенти вже подав заявки до ЦВК, а хто ще тільки збирається. А от коли 4 лютого закінчиться термін подання заяв, тоді ми зрозуміємо остаточну картину. Наразі ж ми тільки знаємо, що є багато людей, які заявили про те, що будуть балотуватися в президенти», – заявив Андрій Іллєнко.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Зокрема, Іллєнко підтвердив, що «Свобода» та інші патріотичні сили будуть висувати кандидатуру Руслана Кошулинського.

«У кожного потенційного кандидата є свій власний графік і певна логіка, коли йому краще подати заявку до ЦВК. Можливо, не завжди доречно робити швидкий старт, а краще зекономити сили на фінішний ривок. До того ж де-факто активна фаза виборчої кампанії почалася ще з вересня, і тільки юридично вона стартувала 31 грудня», – підкреслив Іллєнко.

Читайте також:  В Хустській єпархії УПЦ мп відмовилися коментувати отримання підозр за пропаганду комунізму

Нардеп дав пояснення тому, чого серед патріотичних націоналістичних сил, які об’єдналися навколо кандидатури Кошулинського та підписали маніфест, немає «Національного корпусу».

«Серед шести підписантів Національного маніфесту п’ять сил заявили про підтримку Кошулинського як єдиного кандидата. Тому потрібно запитати саме у Нацкорпусу, чому вони зайняли так позицію. Але я не бачу в цьому великої проблеми і вважаю, що висуванець від націоналістів є достатньо об’єднуючою фігурою», – впевнений Андрій Іллєнко.