fbpx
Політика

“Очі бояться, а руки роблять”: Порошенко зробив гучну заяву про вступ до ЄС і НАТО

Президент Петро Порошенко під час виступу після завершення літургії в Святій Софії Київській заявив, що у майбутньому Україна здобуде те, що здається непосильним, і стане членом Європейського Союзу та НАТО.

«І в майбутньому відбудеться те, чого ми так прагнемо і що лише, на перший погляд, виглядає непосильним. Як в Україні кажуть: «Якщо навіть очі бояться, то руки роблять»! І буде результат – прийдуть і перемога, прийде мир, а Україна – країна успішна, країна заможна країна щаслива і країна радісна, стане членом ЄС та НАТО», – підкреслив глава держави.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Також очільник держави зазначив, що у кожного з нас є трохи від «Фоми невіруючого», який усе ставить під сумнів. Водночас Президент нагадав, що не раз уже переконувалися, що для українців немає нічого неможливого, коли ми солідарні, коли ми всі діємо спільно як єдина українська політична нація.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

«І це стосується не лише Томоса, але й Угоди про асоціацію з ЄС, це стосується і безвізового режиму, енергетичної й газової незалежності від Росії, рівно як і інших надскладних завдань, які ми вирішували протягом останніх п’яти років в рамках нашої української європейської та євроатлантичної державницької стратегії», – підсумував Порошенко.

Нагадаємо, Томос про автокефалію об’єднаної Православної церкви України виставили у трапезному храмі Софійського собору (Малій Софії) 7 січня.

Читайте також: