fbpx
Політика

Україна подала позов до ЄСПЛ щодо захоплення Росією моряків

Заступник міністра юстиції, уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина повідомив у Facebook, що Україна подала до Європейського суду з прав людини позов проти Росії через захоплення українських моряків біля Керченської протоки.

“Уряд України виконав інструкції суду та подав 7 січня 2019 року повноцінну заяву у справі # 55855/18”, – написав Ліщина.

Також він додав, що уряд вимагає визнання судом факту порушення Російською Федерацією прав 24-х українських моряків в ході незаконного нападу на українські кораблі, поранення та захоплення моряків в Керченській протоці 25 листопаду 2018 року, їхнього незаконного утримання в пенітенціарних установах РФ та притягнення до кримінальної відповідальності.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

“Уряд України вважає, що при цьому були порушені ст.ст. 2, 3, 5, 6 та 38 Конвенції”, – пише заступник міністра.

Хто весь Святвечір закінчує міждержавну заяву проти Росії щодо порушення прав українських моряків, ті Секретаріт…

Gepostet von Іван Ліщина am Montag, 7. Januar 2019

Нагадаємо, 25 листопада, російські військові атакували українські катери, що спробували пройти через Керченську протоку в Азовське море. Шестеро українців отримали поранення.

Читайте також: