fbpx
Україна

“Це ще один Акт проголошення незалежності”, – Петро Порошенко

Телеканал UATV повідомив, що президент України Петро Порошенко порівняв отримання Томосу про автокефалію для України зі ще одним Актом проголошення незалежності нашої держави.

“Автокефальна Православна церква України нарешті отримала Томос від Вселенського патріарха, від Матері-церкви. Господь побачив та оцінив наполегливу боротьбу українського народу за свою самостійність, він почув наші молитви. Він належно воздав нам по трудах наших”, – сказав президент.

Читайте також:  73 центр  ССО  зазнав втрат

Також президент привітав усіх небайдужих зі створенням автокефальної Православної церкви України, а також подякував кожному, хто “невтомно працював над її становленням, творив єдність і відновлював справедливість”.

“Томос для нас – це ще один Акт проголошення незалежності України. Він довершить утвердження самостійності нашої держави, укріпить релігійну свободу, міжконфесійний мир, посилить права і свободи громадян, особливо тих, хто перебував поза спілкуванням зі Вселенським православ’ям”, – заявив Порошенко.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Порошенко вказав на важливу роль патріарха Варфоломія у створенні Помісної церкви.

“Радіємо, що Вселенський патріарх – як духовний провідник православного люду, як постать глобального масштабу – почув наш голос і наші прохання. Невтомна праця Його Всесвятості на духовній ниві назавжди залишиться в історії Церкви і в історії народів, особливо православних”, – резюмував голова держави.

Читайте також: