fbpx
Україна

Ющенко розповів, як Тимошенко заважала українській церкві

Телеканал “Прямий” з посиланням на екс-очільника України Віктора Ющенко повідомив, що третій президент України розповів, що за часів його президентсва зустрічався з Єрусалимським патріархом, де намагався обговорити надання незалежності Українській церкві.

Зокрема, Ющенко заявив, що перед тим з патріархом зустрічалася Юлія Тимошенко і піднесла політичну установку про відсутність необхідності автокефалії українській церкві.

“В моєму житті, якщо ми говоримо про церковну стезю, це була одна із принизливих розмов. Тому що Патріарх мені декілька разів хотів нагадати, що, “пане президенте, це у вас питання політичне – створення української помісної церкви”, – каже Ющенко.

Читайте також:  Як попи УПЦ мп на Закарпатті займаються дискредитацією ЗСУ

“Я апелював до того, що “Ваше святосте, подивіться отам на вулиці 12 млн, оті 12 млн благають, вимагають відповідно до православних канонів мати свою національну церкву. Чому я як пересічний громадянин, як вірний своїй церкві, не можу мати це благо?”, – пригадав третій президент.

За словами Ющенко, це звична позиція тодішньої опозиції – заважати прийняттю важливих для України рішень, щоб затягнути час і згодом зробити власними здобутками.

Читайте також:  Важливе повідомлення щодо ситуації в 67 - ї ОМБР "ДУК"

“Я таку історію бачив у Брюсселі, коли наша опозиція їздила з 2010 по 2013 рік, щоб ЄС не приймав рішення по асоціації, рішення по лібералізації візового режиму. От ми прийдемо, тоді при нас ми все це зробимо. Оце була аналогічна проблема, коли ми ставимо на аналіз церковне питання. Замість того, щоб дружньо взятися всім за це, були люди, які експлуатували це як політичний фактор. На жаль. Але, можливо, від того ми й кріпші”, – підсумував Віктор Ющенко.

Читайте також: