fbpx
Політика

Зміна “нормандського формату” – перший крок до повернення Донбасу, – Тягнибок

Голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок заявив у себе у Facebook, що зміна “нормандського формату” перемовин щодо російсько-української війни – це перший крок до повернення окупованих територій.

Як відомо, раніше в інтерв’ю німецьким ЗМІ очільник МЗС Польщі Яцек Чапутович запропонував змінити “нормандський формат” перемовин щодо Донбасу, включивши туди США та ЄС.

“Свобода” ще від початку московської агресії вимагає заміни неефективного нормандського формату іншим – на кшталт Будапештського, за участю таких світових потуг, як США і Велика Британія. Власне, це перше, що повинна вимагати українська влада заради звільнення окупованих територій та досягнення миру на Донбасі і в Криму на наших, українських умовах”, – пише Тягнибок.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Він переконаний, що Україна зобов’язана негайно підтримати пропозицію Польщі та нарешті змінити “нормандський формат”.

“Навіть сусіди-поляки, на відміну від українських керманичів, усвідомили важливість цієї проблеми. Відтак, доки Польща готова підтримати нас в цьому питанні, доки Європарламент і США займають жорстку позицію щодо «Північного потоку-2», мусимо діяти. Зокрема, бодай підтримати пропозицію Польщі та розпочати негайні консультації із західними партнерами”, – вимагає Олег Тягнибок.

Але йому здається маловірогідним те, що нинішня влада в Україні візьметься за реалізацію цієї пропозиції.

“За чотири роки війни вона (влада, – ред.) так і не спромоглися розірвати сотні «дружніх» договорів з РФ, закрити кордон, націоналізувати ворожий бізнес і припинити торгівлю з ворогом. Навіть воєнний стан вона цинічно перетворила на фарс. То тепер схаменеться? Питання риторичне.

Тому зарадити цій ситуації ми, українці, можемо у єдиний спосіб: обрати справжню національну владу, яка, найнявшись на роботу до українського народу, виконає свій прямий і найголовніший обов’язок – захистить українців. Іншого варіанту просто не існує”, – підсумував Тягнибок.

На тлі завершення будівництва московсько-німецького газопроводу «Північний потік-2» глава МЗС Польщі Яцек Чапутович…

Gepostet von Олег Тягнибок am Samstag, 5. Januar 2019

Читайте також: