fbpx
Економіка

З 1 січня українцям підвищили тарифи на опалення

Українські ЗМІ із посиланням на голову НКРЕКП Оксану Кривенко повідомляють, що з 1 січня в Україні підвищили тарифи на опалення та гарячу воду.

Зокрема, повідомляється, що зміна тарифів пов’язана з підвищенням цін на газ, що вказано в постанові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

За словами голови НКРЕКП Оксани Кривенко, нові тарифи не перевищують розміру підвищення цін на газ для населення (на 23,5%). Для виробників теплоенергії тарифи зросли від 11% до 24%.

Читайте також:  Нідерланди замовили для України гаубиці DITA в Чехії

Вартість опалення для населення становитиме 1338,58 грн за 1 гКал для споживачів ЛКП «Львівтеплоенерго» і 1318,08 грн за 1 гКал – для ЛКП «Залізничтеплоенерго». Це на 17% і 19% відповідно більше, ніж теперішня ціна. Перші платіжки за новими тарифами львів’яни мають отримати вже у лютому.

Ціни на опалення для бюджетних установ навпаки зменшаться до 22%. Тому з першого січня для бюджетних установ, які є користувачами ЛКП «Львівтеплоенерго» ціна становитиме 1424,02 грн за 1 гКал, для ЛКП «Залізничтеплоенерго» – 1343,58 грн за 1 гКал.

Читайте також:  За матеріалами СБУ підозру отримав очільник «виборчого штабу» путіна, який закликав до знищення України

Інші споживачі ЛКП «Львівтеплоенерго» платитимуть 1372,38 грн за 1 гКал, а ЛКП«Заліничтеплоенерго» – 1343,58 грн за 1 гКал.

Вартість електричної енергії для населення залишилася незмінною. Також не зміниться платіжка соціально-вразливих споживачів.

Читайте також: