fbpx
Політика

Затримані Росією українські моряки забезпечені адвокатами, – Денисова

Кожен український військовополонений, який незаконно утримується у Російській Федерації, вже має власного адвоката. Про це повідомила у Facebook український омбудсмен Людмила Денисова.

«Оплата адвокатських послуг здійснюватиметься за договорами, які укладатиме у Москві уповноважена особа МЗС України. Всі видатки бере на себе українська держава. Вони складатимуться з гонорару та додаткових витрат, яких потребуватимуть захисники українських моряків», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Зазначається, що дії договорів поширюватиметься на весь період попереднього слідства.

«З початку слідчих дій, від 11 грудня, кожному полоненому українському моряку буде забезпечено повноцінний захист.  Щодо ситуації з кримськими адвокатами, то переконана, що затримання на 5-ть діб Еміля Курбедінова пов’язане з його намірами захищати українського моряка Богдана Небилицю. Зараз, після ситуації з Курбедіновим, кримським адвокатам надходять погрози з боку силових структур окупаційної влади Криму», – додала Денисова.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Раніше Порошенко пообіцяв зробити все можливе для звільнення українських моряків.

 

Читайте також: