fbpx
Політика

Члени НАТО одностайно засудили російську агресію, – Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у себе в Facebook зазначив, що члени НАТО одностайно засудили російську агресію.

«Давно не пам’ятаю зустрічі НАТО, на якій взяли слово всі 29 країн-членів Альянсу, і всі абсолютно одностайно засудили акт російської агресії в Чорному морі.  Дуже важливо було почути, що наші союзники готові до комплексного обговорення реальної відповіді на дії РФ.  Оскільки розуміють, що Росія кидає виклик Україні як майбутньому члену Альянсу, але також кожному його члену і НАТО загалом. Не можу говорити про усі тонкощі комплексної відповіді, яка обговорювалась, адже дискусія була конфіденційною. Але Альянс буде посилювати свою присутність у Чорному морі (у різні способи)», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

За його словами, союзники розуміють критичну важливість того, щоб у Чорному та Азовському морях, а також Керченській протоці чітко діяли норми конвенцій з міжнародного морського права.

Раніше Луценко заявив, що Росія відмовляється від розмови на тему можливого обміну незаконно затриманих українських моряків.

Читайте також: