fbpx
Шоу-бізнес

Українські фільми отримали нагороди на черговому міжнародному фестивалі

Три українські фільми завоювали нагороди на Індійському міжнародному кінофестивалі. Про це повідомляє Держкіно України в Facebook.

«49-ий Міжнародний кінофестиваль в Гоа тривав з 20 по 28 листопада. На церемонії нагородження переможців три нагороди – серед них і головну нагороду фестивалю – було присуджено українським стрічкам. Усі три фільми створені міжнародними командами за підтримки Держкіно.  Так, приз за «Найкращий фільм» основної конкурсної програми отримала картина Донбас. Фільм Сергія Лозниці. В основному конкурсі була також представлена стрічка Марисі Нікітюк When The Trees Fall «Коли падають дерева». Акторка Anastasia Pustovit, яка зіграла в картині головну роль, стала «Найкращою актрисою» фестивалю. А стрічка Volcano / Вулкан режисера Roman Bondarchuk змагалася за перемогу в конкурсній програмі повнометражних режисерських дебютів, де отримала спеціальну відзнаку журі», – йдеться в повідомленні.

Раніше стало відомо, що документальний фільм «Переломний момент: Війна за демократію в Україні», який розповідає про Революцію Гідності та російську агресію на Донбасі і в Криму, увійшов до лонг-листа претендентів на кращий документальний фільм кінопремії «Оскар».

Нагадаємо, що мультфільм «Викрадена принцеса» та анімаційний фільм «Лабіринт» здобули нагороди на міжнародних кінофестивалях.

 

Читайте також: