fbpx
Політика

Путін хоче приєднати до РФ ще частину України, – Порошенко

Президент України Петро Порошенко впевнений, що інцидент в Азовському морі вказує на те, що лідер Російської Федерації Володимир Путін хоче приєднати ще частину української території. Про це він заявив в інтерв’ю Bild.

«Наш флот дотримується міжнародного права. У нас є всі докази на столі, усі бачать, що це російські солдати напали на наш флот. Ми повинні були реагувати після цього акту агресії, і тому я ввів військовий стан в деяких регіонах, тому що ми повинні захищати нашу країну. Це як в 2014 році, Путін хоче приєднати ще одну частину України, він веде себе так само, як і тоді», – зазначив він.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

На думку Порошенка, Путін бачить себе імператором, а Україна в його очах – колонія.

«Він ненавидить думку про те, що Україна хоче стати частиною ЄС і частиною НАТО. Отже, існує така оновлена ​​російська агресія, де ми маємо ознаки того, що Путін також міг би спланувати новий наземний наступ. Ці супутникові зображення були передані всім нашим партнерам», – додав він.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

ЧИТАЙТЕ: Генштаб України звернувся до українців

Нагадаємо, що газета «Урядовий кур’єр» опублікувала указ президента України Петра Порошенка про введення воєнного стану в країні на 30 діб.

Раніше Порошенко закликав Путіна забратися з України.

Читайте також: