fbpx
Події

Затриманих українських моряків доставляють до Сімферополя

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров заявив в Facebook, що затриманих українських моряків доставляють до Сімферополя.

«З тимчасово окупованого Криму повідомляють: українських моряків із захоплених російськими окупантами українських суден вже привозять до Київського районного “суду” м.Сімферополя (вул. Воровського, 16)», – йдеться в повідомленні.

Раніше ФСБ РФ оприлюднила відеозапис допиту полонених українських моряків з кораблів, які були затримані під час нападу в Азовському морі.

Читайте також:  Знайшли речі загадково зниклої 17-річної студентки з Волинської області (ВІДЕО)

На ній можна побачити капітана 3-го рангу Володимира Лісового, матроса Сергія Цібізова і члена екіпажу бронекатера «Нікополь» Андрія Драча.

За їх словами, вони неодноразово ігнорували попередження.

У ВМС України вже прокоментували даний «допит».

«Я цих матросів з Нікополя знаю, вони завжди були чесними професіоналами своєї справи. І те, що вони зараз говорять, це неправда», – зазначив командувач Військово-морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко.

Читайте також:  На Закарпатті трапилася смертельна аварія

Нагадаємо, 25 листопада ФСБ РФ затримала суди ВМС України «Бердянськ», «Нікополь» і «Яни Капу» в територіальних водах Росії. Повідомлялося, що українські військові не реагували на вимоги прикордонників зупинитися, при цьому здійснювали небезпечне маневрування. Росіяни вимушено застосували зброю. В Україні це розцінили як акт військової агресії.

Відзначимо, що після того, що сталося Верховна Рада ввела воєнний стан у країні.

Читайте також: