fbpx
Популярне Право

Южаніна анонсувала прийняття законів щодо «євроблях» вже наступного тижня

Законопроекти №8487 і №8488 про зниження ставок акцизів на ввезення автомобілів в Україну будуть прийняті на наступному пленарному тижні. Про це заявила голова податкового і митного комітету Верховної Ради Ніна Южаніна, передає прес-служба БПП.

«Найближчий сесійний тиждень будуть прийматися закони, які мають вирішити цю проблему («Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів», реєст.№8487 та «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» реєст.№8488)», – зазначила вона.

Читайте також:  Мережа УПЦ-ФСБ: листування священників, лобі за кордоном і "релігійні" псевдожурналісти (ВІДЕО)

Також Южаніна прокоментувала рішення Верховного суду щодо використання автомобіля із іноземною реєстрацією: «Людям потрібно роз’яснювати, що вони порушують при ввезені таких авто, в режимі “транзиту” чи тимчасового ввезення, і яка відповідальність настає за порушення законодавства.

Тому дана Постанова Верховного суду містить гірші положення для громадян України, чим ви собі уявляєте! Кожен громадянин має знати про відповідальність – це великі суми штрафу. Тому потрібно найшвидше прийняти закони щодо «євроблях» в другому читанні і вирішити цю проблему та рухатися далі».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Вона додала, що менше чим за рік  до України було завезено більше чим півмільйона автомобілів на єврономерах.

Читайте також: