fbpx
Україна

Гройсман розповів про успіхи України на ринку авіаперевезень

Україна стає серйозним гравцем на європейському ринку авіаперевезень. І в цьому контексті важливо посилити роль столичного аеропорту «Бориспіль», як регіонального хаба, та опрацювати спільно з міжнародними партнерами можливості розвитку регіональних аеропортів. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спеціальної урядової наради, присвяченої ситуації в авіагалузі, підсумкам роботи за 9 місяців року та перспективам на наступний рік. Про це повідомляє прес-служба Уряду.

За даними Державної служби статистики, у транспортному сегменті саме галузь авіаперевезень демонструє стабільне зростання. За 9 місяців поточного року порівняно з січнем-вереснем 2017 року зростання склало 15,5%. До кінця року абсолютний показник пасажиропотоку очікується на рівні близько 20 млн пасажирів.

Читайте також:  Присвячується світлій пам'яті Героя з Прикарпаття Андрія Бойка

«Це серйозний крок веред, і ми стали серйозним гравцем на ринку авіаперевезень, – сказав Володимир Гройсман. – І нам потрібно підсилювати це, відкривати для українців світ і робити його доступним. Це завдання, яке я поставив».

За словами глави Уряду, вже сьогодні третина авіаперевезень – це транзитні пасажири, які обирають Київ місцем пересадки. І це добрий знак для реалізації «хабової» стратегії.

Читайте також:  В ГУР МО повідомили про створення нового підрозділу

«Одночасно важливий і розвиток регіональних аеропортів. Одеса, Львів, Харків, Херсон – там так само зростає пасажиропотік. Нам треба робити глобальну програму їх розвитку. Буду пропонувати конкретні проекти розбудови летовищ міжнародним партнерам. Держава, міжнародні установи і муніципалітети – разом можемо зробити програми розвитку і дати там нову якість обслуговування. Українці це відчують», – сказав Володимир Гройсман.

ЧИТАЙТЕ: В Україну почала літати нова авіакомпанія

Читайте також: