fbpx
Політика Популярне

Україна та Грузія підписали угоду про можливість поїздок на основі ID-карток

Глави урядів України та Грузії Володимир Гройсман та Мамука Бахтадзе підписали угоду щодо спрощення процедури перетину кордонів, що дозволяє громадянам обох країн подорожувати без віз і за внутрішніми документами (ID-паспортами). Про це повідомляє прес-служба Уряду.

«Кабінет Міністрів України та Уряд Грузії намагаються і надалі розвивати двосторонні відносини, сприяти зміцненню міжлюдських контактів та спрощують порядок в’їзду своїх громадян на територію держави іншої сторони», – йдеться у преамбулі угоди.

Читайте також:  За перекриттям траси Київ – Чоп на Закарпатті стоїть московський патріархат?

Міністр Олександр Саєнко зазначив, що запровадження поїздок між Україною та Грузією на основі внутрішніх ID-карток дозволить збільшити діловий та туристичний потік між країнами.

«Ми планомірно й виважено йшли до цього: в липні я мав зустріч з прем’єр-міністром Грузії Мамукою Бахтадзе, на якій ми актуалізували питання взаємних поїздок громадян Грузії та України на основі внутрішніх ID-карток й домовились прискорити усі необхідні для цього внутрішньодержавні процедури. А вже напередодні осені ми зустрічались з Надзвичайним і Повноважним Послом Грузії в Україні Гелою Думбадзе й домовились провести необхідні завершальні заходи. Пройшло трохи більше місяця – й ось маємо результат плідної спільної роботи», – зазначив він.

Читайте також: