fbpx
Політика

Україна приєдналася до центру обміну даними «Галац», – Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна приєдналася до центру обміну даними «Галац». Про це повідомляє прес-служба Уряду.

Тепер, за його словами, українські правоохоронці, прикордонники та митники отримали змогу оперативно обмінюватися інформацією зі своїми румунськими та молдавськими колегами

«В рамках відкритого Договору між Урядом Румунії та Урядом Молдови ми приєдналися до спільного контактного центру «Галац». Це великий крок у протидії міжнародній і транснаціональній злочинності. Мета СКЦ «Галац» – оперативний обмін інформацією між прикордонними, митними та поліцейськими відомствами країн-учасниць», – зазначив він.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Аваков додав, що Україну у складі контактного центру будуть представляти Державна прикордонна служба та Національна поліція.

Сторони зможуть обмінюватися наступною інформацією: законодавство Договірних сторін; оперативна ситуація в пунктах пропуску через кордон; надзвичайні ситуації на кордоні та в пунктах пропуску; відмови у в’їзді на територію країн-учасниць Договору; про порушення або спроби порушення законодавства країн-учасниць Договору; про боротьбу з транскордонною злочинністю, торгівлею людьми, нелегальною міграцією, контрабандою, незаконним оборотом зброї, вибухонебезпечними речовинами, наркотичними речовинами, психотропними речовинами і прекурсорами.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 

Читайте також: