fbpx
Право Україна

Верховний Суд України скасував заборону на оформлення паспорта-книжки

Велика палата Верховного Суду України скасувала заборону на оформлення паспорта старого зразка замість карти посвідчення особи з електронним чіпом (ІD-картки). Про це повідомляє прес-служба Верховного суду.

«Впровадження новітніх технологій не повинно бути безальтернативним і примусовим. Ті, хто відмовляються приймати ці технології, повинні мати альтернативу – використання традиційних методів ідентифікації особи», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  В ГУР МО повідомили про створення нового підрозділу

Дане рішення було прийняте в ході розгляду справи № 806/3265/17 (провадження № 11-460заі18).

«Позивачка звернулася до суду з позовом, заперечуючи проти виготовлення паспорта громадянина України у формі картки з безконтактним електронним носієм, який міститиме її персональні дані», – зазначили в прес-службі.

Велика Палата Верховного Суду ухвалила постанову у справі, частково задовольнивши позовні вимоги та зобов’язавши Коростенський районний відділ Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області оформити та видати позивачці паспорт громадянина України у формі книжечки відповідно до Положення про паспорт громадянина України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 26 червня 1992 року № 2503-ХІІ.

Читайте також: