fbpx
Україна

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України перевірить телеканал NewsOne

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne. Про це повідомляє прес-служба Нацради.

«Національна рада на засіданні 20 вересня призначила позапланову виїзну перевірку ТОВ «НОВИНИ 24 ГОДИНИ», м. Київ (логотип «NEWSONE»), через зафіксовані  в ефірі  ознаки порушення частини першої статті 28 Закону України «Про інформацію» та абзацу четвертого частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» – поширення мови ворожнечі», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Всі релігійні громади Закарпаття відсвяткували День Карпатської України, крім УПЦ мп

Зазначається, що моніторингом мовлення за 31 серпня, 1, 2, 5, 6, 13 і 16 вересня 2018 року в ефірі різних програм мовника зафіксовано висловлювання О. Лукаш, В. Піховшека, Р. Коцаби, Є. Червоненка, М. Добкіна,  Д. Співака, які суперечать вимогам зазначених законодавчих норм.

«Крім того, до Національної ради надійшов лист Служби безпеки України щодо поширення 31.08.2018, 01.09.2018, 05.09.2018, 06.09.2018 в ефірі ТОВ «НОВИНИ 24 ГОДИНИ», висловлювань, у  яких, на думку цього органу, є кліше російської пропаганди, й вони містять ознаки прихованого заклику до агресивних дій та програмування агресивної поведінки глядачів», – додали в прес-службі.

Читайте також: