fbpx
Політика

Росія намагається використати платформу ОБСЄ для гібридної війни, – Джапарова

Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова заявила, що РФ намагається використати платформу ОБСЄ для гібридної війни. Про це повідомляє прес-служба Уряду.

«Вже майже п’ятий рік Україна б’є на сполох, намагаючись попередити міжнародне співтовариство про гібридні загрози міжнародній безпеці та демократичному порядку. Загрози, з якими ми фізично стикаємося в окупованих Росією Криму та Донбасі. Мільйони доларів витрачаються на створення паралельної реальності та інформаційної бульбашки щодо так званого “демократичного референдуму в Криму”, “відновлення історичної справедливості Росією ” та “громадянської війни на Донбасі” проти українського «фашизму». Це те ж саме, якщо вас переконуватимуть у “демократичному референдумі в Австрії” під час аншлюсу», – зазначила вона.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Джапарова долала, що Москва не дотримується міжнародного права і продовжує порушувати права людини на окупованих українських територіях.

«Коли платформу неналежним чином використовують фінансовані колишніми українськими міністрами-утікачами неурядові організації для просування прокремлівського наративу, ми маємо називати це гібридною війною, у якій демократичні інструменти застосовують проти демократій, а свобода слова перетворюється на свободу брехні або вибіркової правди», – підкреслила політик.

Читайте також: